Mark Bajerski

Det här är en artikel om Mark Bajerski som journalist Camilla Ny och jag skrev för tidningen Nära nr 7, 2016.

“Vi har alla en uppgift att hjälpa varandra”

   

Första gången Mark Bajerski bjöds in till en healinggrupp var han skeptisk. Han stannade av en enda anledning- det skulle serveras goda kakor i pausen! Men den här kvällen blev han medveten om sin gåva. Han började plötsligt förstå allt märkligt som hänt i barndomen. Att han haft möten med andevärlden.

Idag ger han healing till klienter över hela världen och stortrivs I Mijas Pueblo, den spanska byn med de läkande bergen.

En liten vit by vid Costa del Sol i Spanien. Solen glittrar mellan gränderna. Uppför en small gata med blomstersmyckande hus drar en åsnekärra förbi. Ljudet av bjällror och hovar som klapprar mot gatstenen. I bakgrunden hörs fågelkvitter.

Mark Bajerski är medium och healer I denna lilla pittoreska by, Mijas Pueblo. Här har han startat Pure Energy Healing Academy, ett healingcenter, dit människor kommer från hela världen. Han delar här med sig av sina unika mediala förmågor och håller workshops i healing, kristallhealing och tarotläsning.

Mark är en djupt andlig man som ofta starkt påverkar dem han möter med sin kraft,visdom,humor och öppna hjärta . Han har en förmåga att omedelbart få kontakt med någon som kommer i hans närhet och hans psykiska och andliga förmåga möjliggör att ge konkret information till dem som söker hans hjälp.

– Jag känner mig priviligierad att få ta del av läkningsprocesser hos andra och jag är djupt ödmjuk inför mitt arbete som healer, säger han.

Ryktet om Mark som en duktig healer, guide och en mycket omtänksam medmänniska har lett till en stor efterfrågan på hans arbete både i Spanien och internationellt.

Mark kommer från England men bor sedan tolv år tillbaka i Mijas Pueblo. Det var här han genom en livskris upptäckte sina andliga gåvor och förmåga att ge healing till andra. Till en början gav han gratis healing och detta spreds snabbt. Nu har han förverkligat sin dröm och driver ett healingcenter med en healingskola. Pure Energy Healing Academy är en mycket lugn plats för människor att mötas på och den andliga energin som översvämmar platsen kan kännas från det ögonblick man sätter fötterna där.

– Det finns en gudomlig aspekt och andarna är alltid med oss. De som är avsedda att få guidning eller healing av mig ,kommer på något vis hitta till mig. om det så är till mitt center i Spanien eller på mina resor.

Omtumlande tid i skolan

Mark föddes i West Yorkshire. Hans far var polack och ingick i den polska armén under andra världskriget som ansvarig för en stridsvagnspluton. Hans mor var en godhjärtad, italiensk dam. Hon ville bli operasångerska, men efter en halsoperation som gick fel kunde hon aldrig sjunga igen.

– Jag växte upp med en kärleksfull mor och en far som i princip var en demon av kriget. Han tyranniserade hela familjen. Min värld rasade samman när min mor dog i cancer. Jag var bara tolv år gammal.

– Dessutom hade jag dyslexi som var ganska svårt på den tiden. Jag kallades idiot i skolan och skickades ut från lektionerna och blev slagen av rektorn.

Men jag hade också en hel del entusiasm som barn och såg alltid möjligheter. Jag var snäll och gillade inte att slåss. Faktum är att varje gång någon ville starta ett bråk,började jag gråta. Jag har ett mjukt hjärat och tror inte på att konflikter går att lösa genom bråk eller krig. Jag tror på kärlek och att det finns ett val för oss människor att leva lyckligt med ett öppet hjärta.

Trots den omtumlande skolgången lyckades Mark skapa ett litet affärsimperium. Han drev under flera år fem olika företag. Till slut blev livet som affärsman ohållbart. Han var totalt uppslukad av sitt arbete och daglig stress och oro gjorde att han fick många psykosomatiska problem.Tillsammans med sin fru Suzie bestämde han sig för att byta livsstil. De flyttade till Spanien för att få ett lugnare livstempo och en tryggare uppväxt för dottern. Men flytten till Spanien blev inte som Mark hade tänkt sig.

– Vi kom till Spanien och jag började må väldigt dåligt, utan att förstå varför. Det kändes som att min värld rasade samman. Jag fick både psykiska och fysiska problem och ingen tycktes kunna hjälpa mig. Jag tvingades att börja rannsaka mig själv på många olika nivåer.

– Samtidigt dök det upp personer som kunde hjälpa mig att hitta en ny riktning för att förstå vem jag är. Det var en hård och svår väg. Sakta men säkert hittade jag ett sannare jag och ett nytt sätt att leva.

Andliga besök i barndomen

Mark är övertygad om att det finns människor som är förutbestämda att komma in i våra liv när vi behöver dem. En av dem var en parant danska som hette Inga. Hon var en pensionerad mäklare som bodde på solkusten sedan mer än tjugo år. Mark bjöds in till en healinggrupp hemma hos henne och han hade ingen aning om vad han skulle få vara med om.

– Jag undrade vad dessa människor i cirkeln höll på med, de blundade och hummade. Först ville jag gå därifrån, men siktade in mig på kakfatet som väntade i pausen.

När det hela var över frågade Inga vad jag upplevt och jag svarade att jag inte upplevt någonting. men hon propsade på att jag skulle försöka minnas om jag sett något för mitt inre öga. Då kom jag på att jag sett en vitklädd man med skägg. Inga log och sa att gruppen skickade distanshealing till just den mannen ikväll.

När Mark kom hem klingade Ingas ord i hans huvud. Du har gåvor Mark hade hon sagt och då började han minnas från barndomen, alla de gånger han vaknat mitt i natten av att han hade besök i rummet av dem från Andra sidan.

– Jag har många övernaturliga minnen från min barndom, men det som starkast etsat sig fast i mig är när jag var åtta år på väg hem från fotbollen. Min boll rullade ut på vägen, jag sprang efter, då kom en bil i hög hastighet. Jag kände en hand som grep tag i mig och drog tillbaka mig mot trottoaren. Chockad vände jag mig om för att tacka , men det var ingen där så långt ögat kunde se.

Inga kom att bli mycket betydelsefull i Marks liv. Genom hennes seanser,tarotkort och ständiga frågor till Mark om tidiga minnen av andliga händelser kom han till insikt om att även han är en medial kanal. Allt tycktes gå väldigt fort och en kort tid efter första mötet med Inga hyrde han en studio och började göra tarotläsningar och healing.

– Till en början kunde jag inte förstå vilken enorm transformation jag hade gått igenom och det tog mig lite tid att att verkligen tro på det jag kände. Ofta får jag frågan om jag kanaliserar andar eller om jag kan känna in klienten på en telegrafisk nivå. Nu har jag inte längre någon som helst tvekan om att det är andar som arbetar genom mig. När jag tonar in mig på en klient vid en sittning är det auran runt personen jag läser. I auran finns fragment från hela vår varelse, barndom, tidigare liv, minnen av nära och kära, sjukdomar. De som är oss nära, både levande och döda och våra husdjur känner jag av som en god energi och skydd i auran.

– Genom att gå djupare in i dessa fragment får jag information både om dessa personer och händelser knutna till dem. Andarna kommer ofta med budskap från andra sidan när det handlar om att lösa ett problem eller ge tröst. Jag känner alltid ett starkt sus i öronen följt av en susande viskning, när någon vill komma igenom. Det är en vanlig konkret fysisk förnimmelse.

Kärlek från andra sidan,

En gång kom två systrar för en sittning. Mark tonade in sig på problem i deras familj och gav många goda råd. Allt tycktes stämma. Plötsligt känner han att det börjar susa i öronen. Han ler och säger att deras pappa är i rummet. Mark får flera budskap om saker som hänt i systrarnas barndom.Systrarna tittar undrande på varandra och säger sedan att det inte stämmer.

För de har aldrig träffat sin pappa. Förtvivlat undrar Mark varför anden säger saker till honom som inte är sanna. Då återkommer anden med budskapet att det ligger ett foto på pappan, iklädd uniform ståendes bredvid en häst, i en systerns väska. Hon tar upp fotot och säger att det är hennes farbror på fotot. Men då hör Mark anden säga att det är han som är pappan och förklarar vad som har hänt. Detta besök hos Mark klargjorde mycket för de båda systrarna om deras uppväxt och de förstår att deras pappa alltid varit närvarande under hela deras barndom.

– Det finns tidpunkter i våra liv då vi måste veta att våra familjemedlemmar på andra sidan lyssnar och bryr sig om oss. Andarna är alltid med oss och vill oss alltid väl. De arbetar hårt och kärleksfullt med att hjälpa oss. Om du lever ditt liv med ett öppet hjärta så ser du lättare deras ljus och hjälp i det lilla, i vardagen.

– Jag älskar kristaller. De är ofta ett starkt komplement i healingen. Kristaller är häpnadsväckande. Om du behöver en kristall så kommer den att hitta till dig. Jag blandar också oljor med kristaller. Vissa oljor jag blandat innehåller tvåhundra eteriska oljor och över hundra sällsynta kristaller. Jag gnider mina händer med dessa oljor varje morgon och känner hur jag öppnas upp och kan ta emot stark energi.

Arbete i hela världen

Sedan några år är Mark engagerad i djurhealing. Han har framgångsrikt healat stressade och olyckliga kapplöpningshästar. Och efter en resa till Thailand och besök hos en elefantfristad Chiang Mai har han på nära håll fått se de fasor som de thailändska elefanterna måste uthärda i sin ”utbildning” för att bli slavar och användas i den thailändska turistindustrin.

–  Min fru Suzie och jag engagerar oss nu för att skapa medvetenhet om den grymhet dessa vackra djur får utstå. Vi fokuserar på räddning och rehabilitering av alla de elefanter som fortfarande förslavas i fruktansvärda förhållanden. Deras förhoppning är också att avskräcka alla turister från att utnyttja ”Elephant-Trekking” och andra turistattraktioner där elefanter bokstavligen blir slagna till underkastelse.

Förrutom att arbeta med kurser i healing och att ge privata sessioner på sitt healingcenter så reser Mark över hela världen för att delta på hälsomässor men också för att ge kurser och cirklar. Mark har också medverkat i tv och radioprogram. Bybor i Mijas Pueblo, Hollywood-kändisar, tv-reportrar och kungligheter har sökt hans hjälp.

 

“Mitt motto är ett hjärta som ger är alltid fullt”.

 

Han har under de senaste åren även besökt Sverige. vanligtvis stannar han här en vecka och det finns möjlighet att gå en fyra dagars healingkurs och att delta vid en cermonicirkel och en stor seans. Varje år arrangeras också en till två healingresor från Sverige till Marks healingcenter.

– Jag vill uppmuntra alla att komma och besöka mig och få känna den energi som finns där jag bor. Jag ber inte alla att bo här men jag önskar alla att få uppleva urkraften som berget här förmedlar och ta med sig den känslan hem och behålla den i sina hjärtan.

Det finns ingen konflikt i detta berg, det känns bara naturligt, lugnt.

Det finns bara fullständig frid och fred här. Jag blir läkt och healad här. Jag hör hit och är hemma här. Varje gång jag har varit ute och rest är det en välsignelse att få återvända hit. Det viktigaste för mitt arbete är att jag får vara i balans och vara lycklig annars kan jag inte jobba. Om jag inte mår bra eller är sjuk så kan jag inte arbeta. Så vad jag försöker säga är att jag måste arbeta mycket hårt på att vara glad och harmonisk som jag bara kan vara, för att göra mitt bästa.

– Jag tjänade tio gånger mer i veckan med mina andra företag än vad jag gör idag, men jag är lyckligare nu. Livet handlar inte om pengar längre. Mitt måtto är ”ett hjärta som ger är alltid fullt”.

Mark är övertygad om att vi alla har gåvor och en uppgift att hjälpa varandra. Våra guider kommer alltid att finna en väg att föra samman de människor som ska träffas. Eleven kommer att hitta sin lärare och frågan kommer att få sitt svar. Vi behöver ha tålamod, lyssna till vårt hjärta och med ett öppet sinne se de tecken som vi får på vår väg.


English version: 

 A heart that gives is always full!

The first time Mark Bajerski was invited to a healinggroup he was sceptical.

He only stayed for one reason- that they were serving delicious cookies during the break!

But this night he became aware of his gift. He suddenly began to understand all the strange things that had happened to him in his childhood and that he´d had meetings with the spiritual world.

Today he gives healing to clients all over the world and loves his life in Mijas Pueblo, the Spanish village with the healing mountains.

 

A little white village by Costa del Sol in Spain. The sun glistens between the buildings.

Up a narrow street with flower-decked houses a donkey is passing by pulling a cart .

The sound of bells and hooves clatter against the paving stones. In the background you can hear the birds chirping.

Mark Bajerski is a medium and a healer in this little picturesque village, Mijas Pueblo. Here he has founded Pure Energy Healing Academy, a healingcentre, where people come from all over the world. From here he shares his unique psychic abilities and holds workshops in healing, crystalhealing and tarotreading.

Mark is a deeply spiritual man who often strongly affects those who he meets with his power, wisdom, humor and open heart. He has the ability to instantly connect with anyone who comes close to him and with his mental and spiritual capacity he is able to provide information to those who seek his help.

–   I feel privileged to take part of the healing processes of others and I am deeply humbled by my work as a healer, he says.

The rumor about Mark as a talented healer, guide and a very caring human being has led to a great demand for his work both in Spain and internationally.

Mark is from England but has lived in Mijas Pueblo for twelve years. Through a life crisis when moving to the village Mark discovered his spiritual gifts and the ability to give healing to others. At first, he gave free healing, and it quickly spread. Now he has realized his dream and runs a healingcenter with a healing school. Pure Energy Healing Academy is a very quiet place for people to meet and the spiritual energy that floods through the place can be felt from the moment you put your feet in the door.

– There is a divine aspect and the spirits are always with us. Those who are intended to get guidance or healing from me, will somehow find me. If so, to my center in Spain or on my travels.

 

Turbulent time in school

Mark was born in West Yorkshire. His father was Polish and part of the Polish Army during World War II as the head of a tank platoon. His mother was a kindhearted, Italian lady. She wanted to be an opera singer, but after a throat operation that went wrong, she could never sing again.

-I grew up with a loving mother and a father who was basically a demon of the war.

He tyrannized the whole family. My world collapsed when my mother died of cancer. I was only twelve years old.

– Also, I had dyslexia which was quite difficult at the time. I was called an idiot in school and sent out from the lessons and I was beaten by the headmaster. But I also had a lot of enthusiasm as a child and always saw opportunities. I was kind and did not like to fight. In fact, every time someone wanted to have a fight, I started to cry. I have a soft heart and do not believe that the conflict can be solved through fights or wars. I believe in love and we have a choice as human beings to live happily with an open heart.

Despite the tumultuous schooling Mark succeeded to create a small business empire. For several years he ran five different companies but in the end he found life as a businessman unsustainable. He was totally engrossed in his work and daily stress and anxiety gave him many psychosomatic problems.Together with his wife Suzie, he decided to change his lifestyle. They moved to Spain to get a quieter pace of life and a safer childhood for their daughter. But the move to Spain was not like Mark had imagined.

–   We came to Spain and I began to feel very sick, without understanding why. It felt like my world was collapsing. I got both mental and physical problems and no one seemed to be able to help me. I had to begin to examine myself on many different levels.

–   At the same time, people started to appear in my life, who could help me finding a new direction in order to understand who I was. It was a hard and difficult path. Slowly but surely, I found a truer self and a new way of life.

 

Spiritual visits in the past

 

Mark is convinced that there are people who are predestined to come into our lives when we need them. One of them was a Danish lady named Inga. She was a retired broker who lived on the Costa del Sol for over twenty years. Mark was invited to a healing group at her house and he had no idea what he would be a part of.

–   I wondered what these people in the circle were doing, they closed their eyes and hummed. First I wanted to leave, but I had my eyes on a plate of cakes that was for during the break. When it was all over Inga asked me what I had experienced and I replied that I had not experienced anything. But she insisted that I would try to remember if I´d seen something in my mind’s eye.

–   Then I remembered that I had seen a man with a beard who was dressed in white.

Inga smiled and said that the group was sending distance healing to that man tonight. When Mark came home Inga’s words rang in his head. You have gifts Mark she had said, and he then began to remember things from his childhood, of all the times he had woken up in the middle of the night with visitors in his room from the other side.

– I have many supernatural memories of my childhood, but the one that stands out most is when I was eight years old and on my way home from football practice. My ball rolled out of the way, I ran after it , then a car turned up in front of me at a very high speed. I felt a hand grab me and pull me back toward the sidewalk. Shocked, I turned around to thank the person, but there was nobody there as far as I could see.

Inga came to be very significant person in Mark’s life. Through her seances, tarot cards and the constant questions to Mark about his early memories of spiritual events, he came to realize that he was also a medium.

Everything seemed to go very quickly and shortly after the first meeting with Inga, he rented a studio and started doing tarot readings and healing.

–   At first I could not understand what a huge transformation I had gone through and it took me some time to really believe in what I felt.

–   I am often asked if I’m channeling spirits or if I can feel the client on a telegraphic level. Now I have no longer any doubts that there are spirits who work through me. When I tune into a client at a session, it is the aura around the person that I’m reading.

In the aura there are fragments of our whole being, childhood, past lives, memories of loved ones, illnesses. Those who are close to us, both living and dead, and our pets, I feel in the good energy and the protection of the aura. By going deeper into these fragments I can get information on both of these people and the circumstances associated with them.

–   The spirits often brings a message from the other side when it comes to solving a problem or provide comfort. I always feel a strong murmur in the ears followed by a hissing whisper, when someone wants to get through. It is a common concrete physical sensation.

 

Love from the other side.

 

Once two sisters arrived for a session. Mark tuned in on their family problems and gave them many good advice. Everything seemed to be accurate. Suddenly, he feels a strong murmur in his ear. He smiles and says that their father is in the room. Mark receives several messages about things that has happened in the sisters’ childhood but the sisters just looks at eachother and says that is not true.

For they have never met their father. Desperately Mark is wondering why the spirit is saying things to him that isn´t true. But the spririt then brings a message about a photograph of the father, dressed in a uniform, standing next to a horse, in one of the sister’s bag. She takes up the photo and says that it’s her uncle on the photo. But then Mark can hear the Spirit say that it is he who is the father and explains what has happened. Visiting Mark clarified a lot for the two sisters about their upbringing and they now understood that their father had always been present throughout their childhood.

–   There are times in our lives when we need to know that our family members on the other side listens and cares about us. Spirits are always with us and always wants us to be well. They work hard and lovingly to help us. If you live your life with an open heart you will see their light and how they care for you little by little everyday.

– I love crystals. They are often highly complementary in the healing. Crystals are amazing. If you need a crystal, the crystal will find you. I also blend oils with crystals. Some of the oils I have mixed, contains two hundred essential oils and over a hundred rare crystals. I rub my hands with these oils every morning and I feel how I open up and can receive strong energy.

 

Working Worldwide

 

For many years Mark has been involved in animal healing. He has successfully healed stressed and unhappy racehorses. After a trip to Thailand and a visit to an elephant sanctuary in Chiang Mai, he has closely seen the horrors that the Thai elephants have to endure in their ”training” to become slaves and being used in the Thai tourism industry.

–   My wife Suzie and I are committed now to create awareness about the cruelty these beautiful animals are suffering. We focus on the rescue and rehabilitation of all the elephants who are still enslaved in terrible conditions.

Their hope is to deter all tourists from exploiting ”Elephant Trekking” and other tourist attractions where elephants literally are beaten into submission. Apart from working with courses in healing and giving private sessions in his healingcenter Mark travels all over the world to participate in healthfairs but also to give courses and circles.

Mark has also appeared in television and radio programs. Villagers in Mijas Pueblo, Hollywood celebrities, television reporters and royals have sought his help.

He has in recent years also visited Sweden. Usually he stays here a week and its possible to go for a four-day healing course and to participate in a ceremonial circle.

Once or two times a year there is also a healing journey from Sweden to Mark’s healingcenter where eight participants expericence the healingcourse.

–   I would encourage everyone to come and visit me to feel this amazing energy that is in the mountain where I live. I’m not asking anyone to stay here but I want everyone to experience the immense power this mountain convey and to bring that feeling home and keep it in their hearts. There is no conflict in this mountain, it just feels natural, quiet. There’s just complete serenity and peace here. I feel healed here. I feel at home and this is where I belong. Every time I’ve been travelling, it is a blessing to return home.

–   The most important thing in my work is that I´m balanced and happy, otherwise I can not work. If I do not feel good or I´m ill, I can not work. So what I’m trying to say is that I have to work very hard at being happy and in harmony as much as I can to do my best.

 

–   I made ten times more a week with my other companies than I do today, but I’m happier now. Life is not about money anymore. My motto is ”a heart that gives is always full.”

Mark is convinced that we all have gifts and can help eachother and our guides will always find a way to bring together the people who we are going to meet. The student will find their teachers and the question will be answered. We need to be patient, to listen to our hearts and to see the signs with an open mind, that we are on our way.